WhatsApp
YENİDEN MERHABA BEYOĞLU
300 X 250 Reklam Alanı

1700 yıllık tarihi olan yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli eğlence kültür-sanat merkezlerinden biri olan Beyoğlu’nun zengin kültürel ve tarihi mirasının korunması, yaşatılması yönünde yıllardır aydınların, sanatçıların, ilgili sivil toplum kuruluşlarının geriye dönmek adına değil, var olan değerlerin yok olmaması adına 1996 yılında basılı dergi olarak yayın hayatına başlamış, “Merhaba Beyoğlu” demiştik.

Alanlarında deneyimli, birikimli zengin yazar kadromuzla gençlerin eğlence merkezi olarak bildikleri bu semtin sadece İstanbul’un değil dünyanın da önemli semtleri arasında yer aldığının bilincine varmalarına bir katkıda bulunmak adına yapılan çalışmalara bir tuğla da biz koymak istedik.

Beyoğlu İstanbul’un yüreğiydi. O eşsiz mozaiğiyle kim bilir kaç kere tekleyen ama her defasında direnen bu yürek, tüm dönemlerin İstanbul’unu taşıyan sessiz ve saygılı tanığıydı geçen yüzyılların...

Biz Beyoğlu’nda okuduk, Beyoğlu’nu soluduk, Beyoğlu’nda sevindik, Beyoğlu’nda üzüldük, dostlar kazandık, dostlar kaybettik... 

Merhaba Beyoğlu dergisi bu fikirle doğdu. Hem Beyoğlu’nun tarihi konusunda uzman olan hem de yeni Beyoğlu’nu anlatan birçok değerli yazar, kültüre sanata tarihe değer veren, Türkiye’nin en önemli firmaları ve özel bir okur kitlesiyle kocaman bir aile olduk.                                              

Uzun yıllar yayın hayatını sürdüren, Beyoğlu’nun tarihi anlamında hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler, belgeler de içeren önemli bir arşiv niteliğinde bir dergi oldu. Bugün kendine has özelliklerinden uzaklaşmakta olan, geçmişin, eşsiz tarihinin izlerinin gittikçe yok olduğu Beyoğlu’nu anımsamak, korumak ve yeni kuşaklara aktarabilmek için   bu değerli yayını yeniden günümüz teknolojisiyle gençlere, geçmişe özlem duyanlara, nostalji severlere, tarihe merak duyan kişilere ulaşmak, ulaştırabilmek isteğiyle özellikle gençlerin ve herkesin yaşamında önemli bir yer edinen internet üzerinden e-dergi (dijital dergi) ve İstanbul-Beyoğlu üzerinden kent kültürüne, kentlilik bilincinin oluşmasına da katkı sağlayacak ‘kent ve yaşam’, ‘kültür-sanat’ haberlerinin, yazıların, e-derginin yer alacağı bir internet/web sitesi üzerinden sizlere ve her yaştan, her kesimden çok sayıda insana ulaşacağız.

Herkesin mutlaka bir kez uğramadan geçmediği Beyoğlu’nun sadece eğlenceli bir semt değil tarihi ve kültürel açıdan son derece önemli bir merkez olduğunu anlatmak, bilenlere hatırlatmak hem de yıllardır bizimle aynı yolda yürüten değerli bilgileri bizimle paylaşan tüm yazarlarımız adına bu siteyi hazırlamayı ve yeniden ‘Merhaba Beyoğlu’ demeyi bir sorumluluk ve borç bildik.                                     

Her ay sadece Beyoğlu’ndan değil tüm İstanbul’un kültür sanat etkinlik haberleriyle, özel röportajlarıyla günümüzden yepyeni yazılar ve dosyalarla buluşmak üzere…

F. Zeynep Önol

 

 

 

 

 

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!