WhatsApp
Rahmi Koç Müzesi
300 X 250 Reklam Alanı

Rahmi Koç Müzesi

Bu hafta sonunuzu müzede geçirin. Bu bambaşka bir deneyim olacak eminim…

Alışılagelmiş müze anlayışını yıkan, geçmişten öte geleceğe ışık tutan bir teknoloji müzesi zinciri diye ifade etmek daha doğru olur Rahmi Koç müzesini. Bir sanayi müzesi burası. Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış bu müzeler sadece birer sergi salonu olmakla kalmıyor meraklısına yönelik büyük bir de hizmet veriyor. Müze de eğitim çalışmalarıyla ve online okul projeleriyle gençlerin hayallerine yönelik projelere de destek veriyor onların zihinlerinin yaratıcı yönde çalıştıran etkinliklerde sunuyor. Sadece İstanbul da değil Ankara ve Ayvalık Cunda adasında da var olan müze Rahmi Koç’un sanayiye ve teknolojiye dönük büyük bir hizmeti. Asla başka yerde göremeyeceğiniz 14.yy ait gök küre, transit teleskop dürbünler. Binlerce obje. Gezerek çok şey öğreneceğiniz tersane, astronomi atölyeleri bekliyor sizi.

 

 

 

1994 yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtindedir. Günümüzde yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşmaktadır.

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 16 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 09.30 – 17.00, cumartesi-pazar 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

2 3 4 5 6 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!