WhatsApp
Duayen sanatçı Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti…
300 X 250 Reklam Alanı

408999_10150565291319049_90757506_n Birlikte iki yıla yakın süre karı koca oynadık Akasya Durağı dizisinde. O zaman tanımak kısmet oldu Zeki Alasya’yı da Kayhan Beyi de. Sahne değişimleri, çekim molalarında tüm oyuncular hatta işi o anda olmayan tüm çalışanlar telefonlarını alıp ortadan kaybolurken biz üçümüz Türk kahvelerimizi yudumlar sohbet ederdik. Tabi ki Kayhan Beyle sahnelerimiz daha çok olduğu için daha sık vakit geçirirdik. Ortak bir yönümüz ikimizin de Hukuk okuyup Tiyatroya gönül vermesiydi. Bir benzer yanımızda Çerkez asıllı babalarımızdı. Yani biz ikimiz bir araya geldik mi sohbet bitmezdi. İşinde çok özenli bir oyuncuydu, kostümünü kendi seçer, şapkalarını özenle takıp gelirdi sete. 2008-2012 yılları arası çalıştık birlikte. O tarihte 79 yaşındaydı ve asla ezberini yapmadan çıkmazdı kamera karşısına.

Set bitip ayrılırken eşime selam söylemeyi ihmal etmezdi. Dizi bittikten sonra da Bayramlarda en azından aramaya devam ettim Kayhan Beyi. Geçen yıl ki son konuşmamızda yine selam söylemeyi unutmadı. “Nasıl ada da yürüyüş yapmaya devam ediyor mu beyefendi” diye sormayı da ihmal etmedi. Çünkü insanlara değer verir, büyük küçük herkese saygılı davranırdı. Bence onu tanıma fırsatı bulan herkes çok şanslı.

Kayhan Bey gerçek bir İstanbul Beyefendisiydi. Nurlar içinde yat, yolun ışık olsun dostum.

 

Kayhan Yıldızoğlu Kimdir?

Kayhan Yıldızoğlu (28 Mayıs 1933, İstanbul), Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Babası Çerkez asıllı bir ziraat mühendisi annesi ise Giritli bir öğretmendir. 1955 yılında askerliğini yedek subay olarak yapmıştır. Dönüşünde İstanbul kambiyosunda döviz komiseri olur. Burada çalışırken tesadüfen Muhsin Ertuğrul'un eksik evraklarını tamamlaması üzerine Ertuğrul tarafından oyunculuk seçmelerine çağırılır. Seçmelerde beğenilince Yıldızoğlu için başka bir dönem açılır.
Haldun Taner'in yönlendirmesiyle ilk filmini 1966 yılında çeviren Yıldızoğlu, Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser, yardımcı rollerde oynamıştır. . Yıldızoğlu, 150'nin üstünde filmde rol almış, ayrıca televizyon dizilerinde oynamıştır.

 

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!