WhatsApp
Beyoğlu Belediyesi 30 yıl sonra CHP'ye geçti.
300 X 250 Reklam Alanı

31mart 2024 seçimlerinde bir ilk yaşandı. Beyoğlu tarihte ilk kez CHP yönetimine geçti

Seçimlerde  CHP'nin Beyoğlu adayı İnan Güney kullanılan oyların yüzde 49,22'sini aldı.

Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Haydar Ali Yıldız ise oyların yüzde 40,72'sini alarak ikinci oldu. 

Güney, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belediye çalışanlarına seslenerek, "Değerli Beyoğlu Belediyesi emekçisi kardeşlerim, Sizler bu devletin ve Beyoğlu halkına siyaset üstü hizmet eden çalışanlarısınız, görevinizin sınırlarını belirleyen de devletimizin yasalarıdır. Bu dakikadan itibaren yazısız, kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyin. Hiçbir siyasi partinin, emeğinizi gölgelemesine müsade etmeyiz, ettirmeyiz. Kimsenin endişesi olmasın, birlikte çalışmaya huzur ve neşeyle devam edeceğiz. Her birinize güveniyorum." dedi.

Beyoğlu'nda 6 dönemdir sırasıyla, Refah ve Fazilet partileri ile Ak Parti adayları seçimi kazanıyordu. 

İnan Güney, 1977 yılında Sivaslı bir ailenin, Beyoğlu Belediyesi emekçisi bir babanın evladı olarak Örnektepe’de doğup büyüdü. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans çalışmalarını Marmara Üniversitesi’nde Yerel Yönetimler alanında bitiren Güney, “Türkiye’de Büyükşehir Yönetimi: İstanbul Örneğinde Siyasal Temsil, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı tez üzerinde çalıştı.


Siyasete 1995 yılında, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başlayan İnan Güney, ana kademe ilçe yönetim kurulu üyeliği ve eğitim sekreterliği görevlerinde bulunduktan sonra, 2011-2014 yılları arasında Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. İlçe Başkanı olduğu dönemde Türkiye’de toplumsal duyarlılığın en yükseldiği süreçlerde, Beyoğlu halkının hakkını savunacak birçok girişimin öncüsü ve destekçisi oldu.

2019-2024 döneminde İstanbul Büyükşehir belediyesi meclis üyeliği yapan İnan Güney, 2020-2022 yılları arasında da CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi grup yöneticisi olarak görev yaptı.

Mali Müşavir olan İnan Güney, ailesiyle birlikte Beyoğlu’nda elektrik malzemesi ithalat-ihracatı yapan şirketlerin yöneticiliğini yaptı. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev almaktadır.

31 Mart 2024 yerel seçimleriyle birlikte İnan Güney, Beyoğlu Belediyesi'nin Cumhuriyet tarihindeki 7. Başkanı olarak seçilmiştir ve görevini sürdürmektedir.

İnan Güney evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!