WhatsApp
14 Mart Tıp Bayramı
300 X 250 Reklam Alanı

 

14 Mart Tıp Bayramı

 

Tüm Türk doktorlarının ve sağlık çalışanlarının gününü canı yürekten kutluyorum. Tüm meslek grupları içinde tabi ki en kutsal meslek. Hani gündüzü yok gecesi yok denilir ya işte bu Pandemi döneminde sayısız doktoru ve sağlık çalışanını şehit verdik. Hasta Vandalizm’ine kurban gidenlerin sayısı da bir o kadar çok ne yazık ki ülkemizde.

Özellikle ben kendi adıma çok şey borçluyum Türk doktorlarına. Beni yeniden hayata döndürdüler. İki yıl boyunca karaciğer nakli için organ bekledim, beni o dönemde sağlıklı tutan ve yaşamama yardımcı olan hocalarıma çok şey borçluyum.  Tabi ki yaşadığım başarılı ameliyata ve tüm sağlık çalışanlarına.  Bu konuyla, bu süreçle ilgili bir de kitap yazdım. Ama yine de ne kadar teşekkür edebildim bilemiyorum hocalarıma.

Yüce önderimiz Atatürk’ün dediği gibi “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz”

 

Bir tek bizim ülkemizde 14 Mart da kutlanıyor Tıp bayramı. Tarihimizde 14 Mart 1827'de, II. Mahmud döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrah hanenin Şehzadebaşı’ndaki Tulumbacı başı Konağı'nda Tıp hane-i Amire ve Cerrah hane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

Sadece doktor olarak değil aydın olarak da çok şey borçluyuz Türk doktorlarına…EwcIlGHXEAwowuE 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!